Om meg

Hei!

Jeg er Kristin og jeg er fotograf under navnet KRISVA. Jeg er opprinnelig fra Vestlandet hvor jeg tilbrakte mine aller første leveår på Jæren, blant hav så langt du kan se bortover og fjell så høyt du kan se oppover, sånn nesten i alle fall. I dag bor jeg i Oslo sammen med min mann og vår lille skjønne datter.

Dette er bloggen min hvor jeg deler min grønne matglede, mine grønne valg og inspirasjoner uten at verken bilder eller tekst trenger å være perfekt. Jeg har vært vegetarianer siden tidlig tenårene (foruten de der to rare korte periodene hvor jeg spiste litt kylling og fisk) og valgte i mai 2018 å bli veganer. Å være vegetarianer på 90-tallet står virkelig i sterk kontrast til det å være det nå i 2018. Kjipe er minnene fra 90-tallets servering av salat bestående av kinakål, revet gulrot og agurk sammen med Thousand Island dressing (som jo overhode ikke er vegetarisk engang!). Herlighet hvor mye lengre vi har kommet i dag!

Min mann ble vegetarianer for noen år tilbake, og det var helt naturlig for oss å holde på det vegetariske kostholdet også for datteren vår da hun var 6 måneder og klar for å introduseres for fast føde.

Nå er altså vår lille familie blitt vegansk, noe som betyr at vi må endre en del rutiner for å passe på at vi får alle næringsstoffer vi trenger - og jeg innrømmer like gjerne med en gang at det ikke er bare bare å sette sammen et vegansk kosthold for en liten kropp på rett over året som allerede har meget bestemte meninger om hva hun vil og ikke vil spise. Nettopp denne reisen og overgangen fra vegetarianer til veganer kommer til å få litt ekstra fokus.

I tillegg til all denne gode grønne maten så har vi jo all denne intenst deilige gode drikka; det være kaffe (som jeg er kjent for å helst ville nyte som kølsvart håndbrygg), te (som jo er herlig som den er, sammen med mandelmelk eller frizza og bobla til som elskverdig kombucha), smaksatt vann (ja, jeg er snobb) og ikke minst surøl (jeg sa jo at jeg er snobb). Og smoothie naturligvis - hvem kan leve uten smoothie? Datteren min rister av glede hver gang hun ser smoothie, avkjølt eller frossen, heimelaga eller fra klemmepose, det er hurra uansett.

Denne bloggen kommer altså til å handle veldig mye om vegansk familiemat og barnemat, innlegg om både korte og lange turer i friluft sammen med barn og helt sikkert også litt om strikking, både til barn og til voksne med atopisk hud.

Som fotograf og historieforteller fokuserer jeg på mat, portretter, interiør og livsstil med et lidenskapelig forhold til naturlig lys og inviterende stemninger, små hverdagslige eventyr, bærekraftige holdninger og helt klart alt det organiske og naturlige som er rundt oss. Vil du vite mer om hva jeg gjør som fotograf så er du hjertelig velkommen til å besøke meg på www.krisva.no.

Ønsker du å samarbeide med meg, har forslag til spennende og inspirerende saker og ting, lurer på noe eller bare ønsker å si hei så er du velkommen til å gjøre det her.