“Redd blomkålen”-pasta

Forrige uke stod den økologiske bonden, Heinrich Jung, i fare for å måtte kaste all blomkålen han hadde dyrket fordi sommerens ekstreme finvær hadde gjort blomkålen spiseklar på rekordfart og Bama klarte dermed ikke å ta imot alt. Heldigvis kom MENY på banen og tok imot hele Jungs blomkålparti. Dette betyr at masser av fantastisk økologisk blomkål nå selges, og det er virkelig ikke en ting man ikke kan gjøre med blomkål. Blomkål er nemlig nydelig som det er, rått med en digg dipp, helstekt i ovn eller biter både med og uten krydder, i gryter, i taco, på pizza eller som pizzabunn, som ekstra næringsrik og "low-carb" ris, kokt akkurat passe mør som tilbehør i barnas matboks og til og med i kake...ja, du leste riktig - i kake!

Blomkål er alltid godt og her hjemme har vi det ofte. I dag ble det en ekstra blomkålrett i anledning blomkålsdugnaden. Vi er i gang med tilvenning i barnehage og er vel heller ikke heeelt i gang med hverdagen etter feriemodus, så det måtte bli noe enkelt á la hive-sammen-i-en-ekstreeeem-fei type enkelt. Denne middagen måtte så og si lage seg selv helt uten noens innblanding.

Oppskriften ble til mens jeg var i matbutikken etter henting i barnehagen, noe som betydde å både tenke og handle fort mens datteren min mistet samarbeidsviljen siden hun ikke fikk is.

Men med oss hjem fikk vi alt som stod på handlelista (applaus) samt det ble laget en ny oppskrift til å komplementere listen over middager som lager seg selv.

INGREDIENSER

1 blomkål
1 løk
3 hvitløksfedd
300 gr fullkornspasta
400 gr hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
Tørket regano
Nykvernet svart pepper
En neve babyspinat

SLIK GJØR DU

Skyll og kutt blomkålhodet i bitestore biter. Legg på en bakepapirkledd stekeplate. Sissle over litt olje og kvern over litt svart pepper i akkurat den mengden du selv foretrekker. Sett inn i ovn på ca 225 grader og la stå til blomkålen er såvidt mør og har fått litt farge i kantene.

Mens blomkålen står i ovnen, finhakk løk og hvitløk og stek mykt i litt olje. Tilsett hermetiske tomater og tomatpuré. Kvern over litt svart pepper og ha i den mengden med tørka oregano du selv ønsker. La det småputre mens du koker opp vann i en egen gryte og kok pasta etter pakkens anvisninger.

Når blomkål og pasta er ferdig, ha alt sammen med sausen og server med litt ekstra tørka oregano, et dryss med kvernet pepper og litt hakket babyspinat. Så er det på med smekke, hell vann i glasset og klar ferdig moms i vei. Og hvis man rekker det, så er det tipp topp å ta et bilde, slik jeg akkurat rakk. 

Leave A Comment