Småtass pastasalat

Oslo er hett om dagen, så hett at lysten til å kokkelere fram avanserte ting avtar i takt med at gradestokken stiger. Men middag må man ha, og det helst litt fort. Og uten for mye styr og hvertfall helt uten stri.

Hva er vel da bedre enn å mekke sammen en enkel pastasalat som lages uten for mye søl og som lett kan nytes i skyggen i bakgården.

Jeg gjorde enkelt. Ekstremt enkelt. En eksakt oppskrift har jeg ikke da alt var på slump, men her er en liste over hva jeg brukte:

Ingredienser

Fullkornspasta
Kidneybønner
Mais
Avokado
Jordbær
Olivenolje
Kvernet pepper

Eventuelt også:
Rødløk
Cherrytomater
Ruccola

Slik gjør du

Jeg kokte en slump med fullkornspasta mens jeg skar opp avokado og jordbær, skylte kidneybønner og silte av en boks med mais. Når pastaen var ferdigkokt blandet jeg alt sammen, helte over en liten skvett olje og ga det hele et lite kvern med pepper. 

Ved siden serverte jeg nystekt grov baguette med heimelaga linsepostei. Et voilà!

For oss voksne slang jeg oppi litt rå rødløk, cherrytomater og ruccola. Middag ferdig mekka i en fei!

Leave A Comment