Ingefærvann

Det er nesten ikke noe vann som påberoper seg så mange helsebringende fordeler som ingefærvann. Ingefær er mye brukt for å lindre kvalme, og jeg husker selv hvordan ingefærsaft var det eneste jeg hadde lyst på da jeg var i første trimester med datteren min i 2016. Jeg kom plutselig over en oppskrift på ingefærvann (det finnes utallige slike) og tenkte at jeg må prøve - ikke fordi jeg egentlig tror dette vannet kan gjøre så mye bra for helsa som det hevdes, men om det kan være litt antiinflammatorisk kraft i dette vannet, så er det absolutt verdt det. Og om ikke annet så kommer det sikkert til å smake godt og på den måten også gjøre godt, og da er det definitivt verdt det. Jeg tror uansett at ingefær kan mye og en rot verdt å heie på!

Som allerede nevnt så finnes det utallige oppskrifter på ingefærvann. Måten jeg lagde det på var svært enkel, og du trenger følgende:

Ingredienser

1 ingefærrot
1 sitron
1,5 l vann

Slik gjør du

Jeg tok en hel rot (en hel, ja) som jeg skrubbet ganske nøye mens jeg kokte opp 1,5 liter springvann. 

Så skar jeg ingefærroten opp i tynne skiver og la disse oppi vannet da det kokte, tok gryta nesten vekk fra varmen og lot det hele stå og trekke forsiktig i ca 15 min.

Deretter silte jeg ut all ingefæren og fikk vannet over på en flaske. Når vannet var avkjølt smatt jeg oppi saften fra én sitron, korket flaska og satte den til kjøling i kjøleskap og lot det stå til dagen etter.

Leave A Comment